Peulvruchten Workshop


 

De langstlevende bevolkingen hebben met elkaar gemeen dat ze vaak peulvruchten eten.
Peulvruchten zijn duurzaam, goedkoop, goed voor onze gezondheid en een lekkere veelzijdige vleesvervanger.

 

In deze workshop ga ik je alles vertellen over peulvruchten om je een echte peulvruchtenspecialist van jou te maken.

Vervolgens ga je met elkaar een aantal gerechten bereiden met peulvruchten om te zien hoe makkelijk en lekker het kan zijn. Daarna sluiten we af met een gezamenlijk diner van jullie kook kunsten. Er wordt ook nog een hand-out gemaild met allerlei heerlijke recepten zodat je thuis ‘lekker’ door kunt pakken.

Je zal hierna zeker genoeg zijn om thuis met peulvruchten te gaan koken, en ze misschien wel meerdere keren in de week op tafel te zetten om ook mee te kunnen genieten van alle gezondheidsvoordelen en je impact op onze aarde aanzienlijk te verkleinen.


 


Onderwerpen:

• Wat zijn peulvruchten?
• Waarom een duurzame keuze?
• Peulvrucht als vleesvervanger
• Gezondheidsvoordelen
• Soorten en kenmerken: peulvruchten + verpakking
• Hoe begin je met peulvruchten eten
• Verteerbaarheid verbeteren
• Feiten en fabels  (anti-nutriënten - soja - fodmaps)
• Wat kan je er allemaal mee
• Zelf aan de slag!

 

 

Datum

 

29 Juni 2024

16.00 - 19.00 uur

 

 

 Locatie

Boerderij Wolfslaar 
Wolfslaardreef 95
Breda

 Kosten 60,- euro



Aanmeld Pagina



*Eet je glutenvrij of heb je andere voedingsgevoeligheden geef dit dan bij mij aan per email naar info@loesijmker.nl dan hou ik hier rekening mee.

Heb je coeliakie neem dan sowieso eerst even contact met me op.



Reviews